Fond på räkskal:

Serverar: 10 portioner

Tid: 2 timmar

En bra och stabil fond är en mycket viktig del om man vill lyckas i köket.

Ingredienser

  • 3 hg räkskal
  • 3 hg kräftskal
  • 2 gul lök, finhackad
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 2 tomater i klyftor
  • 10 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 2 tsk sambal oelek
  • 4 cl cognac
  • Instruktioner

    1. Rosta av skalen med hela lökar i en ugn på 150 grader i 30 min Hetta upp olivolja i en kastrull. Lägg i skal, lök, vitlök och rör om tills de fått fin färg. Lägg i tomaterna och stek ett par min. under omrörning så det inte bränner fast i botten. Häll på vatten, vin, sambal och låt sjuda under lock ca 40 min. dra i spriten och tänd på( inte under köksfläkten för då kan det ta sig i ventilationen) . i med mer vatten och reducera ner dil 1/3 av mängden.
    2. sila av och frys in i kuber ....

    Liknande recept

    4
    30 min
    2
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben