Fräsig färspotatis

Serverar: 4-6 portioner

Fyllda potatisar med färsröra

Ingredienser

  • 4-6 jättepotatisar
  • 400 g köttfärs
  • 400 g frysta, skivade champinjoner
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl chilisås
  • 2 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 krm lökpulver
  • 1 krm vitlökspulver
  • Gratinering
  • Ca 2 dl crème fraiche
  • 2-3 dl finriven ost
  • Salt, peppar
  • 1 knippa finhackad persilja
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Lägg alla ingredienserna till färsröran i en gryta och låt den puttra utan lock under omrörning ca 45 minuter eller tills all vätska kokat in. Smaka av och låt röran kallna.
    2. Skrubba potatisarna rena och pricka dem runt om med en gaffel. Baka dem mjuka i mikron eller vanlig ugn. Skär en skåra i varje potatis och kläm så kanterna går isär. Gröp ur knappt hälften av innehållet. Fyll potisarna ända upp med färsröran. Mosa urgröpet från potatisen och rör det smidigt med crème fraiche, ost och kryddor. Tillsätt persiljahack och smaka av. Toppa med moset och strö över riven ost. Gratinera potatisarna genomheta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben