Om man vill frysa ner grönsaksröran, krydda den då bara med salt, peppar och lagerblad. Sedan kan du smaksätta med olika färska örtkryddor alltefter tillbehör. Basilika och timjan är mycket goda kryddor i en sådan här röra.
Ingredienser
2-3 gula lökar
3 klyftor vitlök
3 msk olivolja
3/4 kg zucchini och/eller aubergine
2-3 potatisar
4 paprikor i olika färger
1 burk hela tomater
2 lagerblad
Ev 1 bit citronskal
1½ tsk salt + ½ tsk peppar, timjan, basilika, oregano eller mejram
Instruktioner
Skär löken i tunna klyftor. Fräs den i oljan och pressa i vitlöken.
Skär zucchini, potatis, aubergine och paprika i bitar. Lägg i dem och låt dem fräsa med en stund. Tillsätt tomater, lagerblad och citronskal. Koka under lock ca 10 minuter.
Ta av locket och låt koka ganska kraftigt ca 15 minuter tills grönsakerna är lagom mjuka och röran lagom fast. Smaka av med salt, peppar och någon örtkrydda.