Fransk omelett

Serverar: 2 portioner

En krämig och god omelett är snabb och lättlagad mat.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 msk vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 msk smör
  • Fyllning
  • 200 g färska champinjoner
  • Ev 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1 dl hackad persilja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj champinjonerna och skär dem i skivor.
    2. Skala och finhacka vitlöken.
    3. Fräs svamp och vitlök i smöret i en stekpanna ca 5 minuter. Rör ner persilja, salt och peppar. Håll varmt.
    4. Vispa lätt ihop ägg, vatten och salt. Hetta upp smöret tills det blivit gyllenbrunt i en stekpanna.
    5. Stek omelettsmeten på knapp medelvärme i stekpannan. Rör försiktigt i äggsmeten några gånger under stektiden, ca 4 minuter.
    6. Omeletten är färdig när äggstanningen stannat men fortfarande är lite krämig på ytan.
    7. Lägg på persiljechampinjonerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    GunnarThaMan 9 februari 2009

    Oj oj så gott det smakade :) jag är ett stort fan av omelett, men inte nå bra matlagare precis. Jag tar mest efter smak och följer inte något speciellt recept. Men det här receptet var jättegott! :) Gunnar

    Nell 3 november 2010

    Läcker omelett som jag fixade lite extra med. Jag lade till lite lagrad riven ost och lök och stekte sedan omeletten. När jag serverade den, innan jag lade ihop omeletten, lade jag till hackad tomat, skivad gul paprika och ruccola. Riktigt läckert blev det då både för gom och för ögat :-)

    ettmod 19 augusti 2012

    kan man legga ost och tonfisk eller maletköt i istellet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben