Fransk paella

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Enkelt att göra men känns väldigt festlig!

Ingredienser

  • 12 potatisar (hyfsat små)
  • 4 stora kycklingfiléer
  • 2 dl crème fraiche, gärna smaksatt med vitlök
  • 1-2 dl matlagningsgrädde eller Mildas mat extra 4%
  • 2 rågade tsk dijonsenap, ca
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 2 dl färska grovhackade örter, basilika, persilja
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp potatisen tills den nästan är färdig. Hacka lök, paprika, örter och vitlök. Tärna även kycklingen.
    2. Ta fram en rejäl och stor stekpanna och fräs kycklingen tillsammans med löken. När kycklingen är genomfärdig så öser du ner potatisen i stekpannan tillsammans med kycklingen och löken. Låt fräsa tillsammans.
    3. Efter någon minut öses crème fraichen, matgrädden och även örterna, vitlöken och paprikan ner i stekpannan. Du kan också klicka i dijonsenapen.
    4. Låt puttra på medelvärme tills dess att potatisen känns genomfärdig och allt blivit varmt. Måtten är ungefärliga och maten bör smakas av och smaksättas efter egen smak!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben