Fransk soppa med pistou

Serverar: 4 portioner

Den här doftande grönsakssoppan är lika god vinter som sommar. Servera med pistou, en provencalsk pesto, och nygräddat bondbröd.

Ingredienser

  • 4 späda morötter
  • 1 majrova
  • 2 potatisar
  • 1 selleristjälk
  • 1 msk smör
  • 2 l grönsaksbuljong
  • 200 g färska brytbönor
  • 200 g färska haricots verts
  • 4 tomater
  • 1 liten zucchini, ca 300 g
  • 100 g tunn spaghetti, änglahår
  • 4 vitlöksklyftor
  • 50 g parmesanost
  • 1 knippe basilika
  • 6 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala morötterna, majrovan, potatisarna och selleristjälken och tärna dem fint. Smält smöret i en stor gryta. Lägg i de tärnade rotfrukterna och selleristjälken och fräs under omrörning två minuter.
    2. Häll på buljongen och koka upp. Sänk värmen, lägg på locket till hälften och låt sjuda svagt cirka 40 minuter.
    3. Ansa brytbönor och haricots verts och dela i 3 cm bitar. Skålla, skala och tärna tomaterna. Skölj zucchinin och skär den i bitar. Tillsätt zucchini, tomat, bönor och spaghetti till soppan när den har kokat 30 minuter.
    4. Gör pistoun: Skala vitlöksklyftorna och skär dem i bitar. Riv parmesanosten grovt och ta av basilikabladen från kvistarna.
    5. Mixa vitlök, parmesanost och basilika med en stavmixer eller i en matberedare. Mixa och tillsätt oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
    6. Smaka av soppan med salt och peppar och portionera upp den i fyra tallrikar. Ringla 1 msk pistou över varje portion. Servera med resten av pistoun bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben