Franska fläskkotletter

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god kotlett med inspiration från Frankrike.

Ingredienser

  • 4 stora, möra fläskkotletter
  • Smör till stekning
  • 1½ dl finhackad persilja
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk grönpeppar (kan uteslutas)
  • ½ dl konjak (kan ersättas med ½ dl grädde)
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm peppar
  • Smörfrästa grönsaker
  • 100 g sockerärter
  • 4-6 späda morötter
  • 4-6 salladslökar eller 1 späd purjolök
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    Stek kotletterna i smör i en het panna, ca 3 min på varje sida, tills de får fin färg. Strö över persiljan blandat med dragon och eventuellt grönpeppar. Slå på all vätska. Låt såsen och kotletterna koka ihop 5-10 min. Smaka av med salt och peppar. Under tiden som kotletterna steker gör du i ordning grönsakerna. Ansa dem, slanta morötterna och skär salladslöken/purjolöken i mindre bitar. Skär av ändarna på sockerärterna. Koka upp lättsaltat vatten. Koka grönsakerna i 3-4 min, de ska fortfarande vara spänstiga. Fräs grönsakerna i en kastrull eller stekpanna i lite smör. Servera kotletterna med de smörstekta grönsakerna och gärna ris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben