Fredriks marängtårta med jordgubbar

Serverar: 8-10 portioner

Är bara så himla god...

Ingredienser

  • Marängbotten
  • 4 äggvitor
  • 1 krm ättiksprit 12%
  • 2 ½ dl strösocker
  • Fyllning
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 3/4 dl lemoncurd
  • Garnering
  • 250 g jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugen på 100º.
    2. Vispa äggvitorna med ättikssprit och 1 dl av sockret till hårt skum.
    3. Vänd försiktigt ner resten av strösockret och bred eller spritsa ut marängen i en 20 cm stor cirkel på en plåt med bakplåtspapper.
    4. Grädda i mitten av ugnen, minst 2 timmar, gärna med ugnsluckan på glänt den sista halvtimmen. Botten är klar när den lätt kan lossas från bakplåtspapperet. Låt kallna på galler.
    5. Vispa grädden och smaksätt med lemoncurd. Bred grädden över bottnen. Garnerna med delade jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben