Frestande kantarellpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Kantareller är min förtjusning men tyvärr får jag äta dem alldeles för sällan. Det är dyrt att köpa på torget och någon skog har jag inte tillgång till, inte heller särskilt gångdugliga ben just nu ... Från Allers nr 31/09.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 200 g kantareller
  • Smör eller margarin till stekning
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • 1 knippa persilja
  • 3 dl riven parmesanost
  • 2 ägg
  • 2 dl gräddmjölk
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till pajdegen, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Ställ formen i frysen 15 minuter. Sätt ugnen på 200°.
    2. Ansa kantarellerna och fräs dem i matfettet. Tillsätt hackad vitlök precis i slutet. Krydda med salt och peppar.
    3. Förgrädda pajskalet 5-10 minuter. Ta ut och fördela hackad persilja och parmesanost i botten. Lägg kantarellerna ovanpå. Blanda ägg och gräddmjölk och krydda med salt och peppar. Häll blandningen över kantarellerna.
    4. Grädda pajen ca 30 minuter. Servera ljummen eller rumsvarm, på buffé, till en sallad eller till kräftorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben