Kantareller är min förtjusning men tyvärr får jag äta dem alldeles för sällan. Det är dyrt att köpa på torget och någon skog har jag inte tillgång till, inte heller särskilt gångdugliga ben just nu ... Från Allers nr 31/09.
Ingredienser
Pajdeg
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk iskallt vatten
Fyllning
200 g kantareller
Smör eller margarin till stekning
3 finhackade vitlöksklyftor
Salt
Peppar
1 knippa persilja
3 dl riven parmesanost
2 ägg
2 dl gräddmjölk
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till pajdegen, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Ställ formen i frysen 15 minuter. Sätt ugnen på 200°.
- Ansa kantarellerna och fräs dem i matfettet. Tillsätt hackad vitlök precis i slutet. Krydda med salt och peppar.
- Förgrädda pajskalet 5-10 minuter. Ta ut och fördela hackad persilja och parmesanost i botten. Lägg kantarellerna ovanpå. Blanda ägg och gräddmjölk och krydda med salt och peppar. Häll blandningen över kantarellerna.
- Grädda pajen ca 30 minuter. Servera ljummen eller rumsvarm, på buffé, till en sallad eller till kräftorna.
Liknande recept
Kommentarer (0)