En fint kryddad och prisvärd rätt med gammal tradition. De delikata frikadellerna serveras med en krämig och god sås.
Ingredienser
300 g kalvfärs
300 g nötfärs
2 skivor dagsgammalt franskbröd
1 gul lök
1 knippa persilja
2 tsk sardellpasta eller 2 sardellfiléer
1 ägg
½-1 tsk salt
1 krm vitpeppar
50 g smör eller margarin
4 msk vetemjöl
7½ dl köttbuljong
1 dl matlagningsgrädde
1 msk färskpressad citronsaft
2 msk kapris
Känner till Königsberker Klopse från min barndom. När jag förra veckan var på besök hos min syster, bosatt i Münster, bad jag henne att vi skulle laga det tillsammans. Vi tog då ditt recept som bas. Vi hade ingen kalvfärs utan tog vanlig blandfärs, vi hade heller inte några sardeller. Sen kokade vi dem i buljongen (+lök och 2 lagerblad)först, därefter lade vi dem i såsen och använde buljongen att späda såsredningen. Som barn gillade jag inte kapris, men idag är mina smaklökar mycket bättre tack och lov. Utmärkt husmanskost. Super, supergott! Kan verkligen rekommendera alla att testa!!!
Hej igen! Till er som läser receptet - PROVA! Det är verkligen en fantastiskt god rätt, husmanskost när den är som bäst. Inlagda rödbetor är att rekommendera till (glömde jag tillägga förra gången jag skrev kommentar). Hälsningar Walla