Frikadeller i selleristuvning

Serverar: 4 portioner

Typisk dansk vardagsmat, som jag tycker även svenskar kan prova.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 2-2½ msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • 2½ dl mjölk
  • 3-4 dl buljong
  • 1 rotselleri (ca 300 g)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda köttet med mjöl, ägg, lök, salt, peppar och mjölk. Arbeta färsen smidig.
    2. Forma färsen till bullar med hjälp av två dessertskedar. Koka bullarna i buljongen 6-8 minuter. Ta upp dem med hålslev. Spara buljongen.
    3. Skala sellerin och skär den i bitar. Koka dem i lättsaltat vatten (2 tsk salt per liter vatten) 20-25 minuter eller tills de känns mjuka. Låt dem rinna av.
    4. Smält matfettet i en kastrull, tillsätt mjölet och späd med mjölk och ca 3 dl buljong från frikadellkoket. Rör om och låt stuvningen koka 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    5. Blanda ner frikadeller och selleri i stuvningen och låt det hela bli genomvarmt.
    6. Ät rågbröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben