Frikadeller med couscous och tomatsallad

Serverar: 2 portioner

Frikadeller får tyvärr inte någon spännande färg men de får fin rund form i gengäld. Den som kan kosta på sig några extra kalorier kan eftersteka frikadellerna i lite smör för en fräckare färg.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 msk mjölk
  • 3 msk ströbröd
  • 1 tsk fransk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 liten gul lök
  • 1 stjälk selleri
  • 200 g köttfärs
  • 7 dl vatten
  • 1 buljongtärning, höns- eller grönsaksbuljong
  • Tillbehör
  • 2 tomater
  • 1 liten gul lök eller schalottenlök
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 tsk råsocker
  • 1 tsk vinäger
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl couscous
  • eventuellt soja
  • eventuellt ärtskott
  • Instruktioner

    1. Blanda samman ägg, mjölk, ströbröd, senap, salt och peppar. Finhacka lök och selleri. Blanda ner det och färsen i äggbland- ningen. 2. Koka upp ca 7 dl vatten med 1 buljongtärning. Forma ca 20 köttbullar och lägg dem i vattnet att koka ca 5 min. Ta upp dem med hålslev. Spara eventuellt buljongen till nudelsoppan på tisdag. 3. Tillbehör: Hacka tomater och lök och blanda med persilja, socker, vinäger och peppar. Servera frikadellerna varma tillsammans med couscous och tomatsallad. Några stänk soja passar till köttbullarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben