Frikadeller Sri Lanka

Ett recept som jag har fått från en som kommer från Sri Lanka.

Ingredienser

  • 1 1/4 kokosflingor
  • 500 g köttfärs
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 lök, medelstor finhackad
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 krm mald kanel
  • 4 tsk hackad färsk dill
  • 1 ägg, lättvispat
  • 2½ dl ströbröd
  • Olja till friteringen
  • Instruktioner

    1. Bred kokosen på en ugnsplåt och rosta i ugn på 150 grader i 10 min eller tills kokosen är mörkt gyllene. Skaka på plåten då och då.
    2. Lägg kokos, köttfärs, vitlök, lök, kummin, kanel, limeskal och dill i en stor bunke och blanda omsorgsfullt. Smaka av med salt och peppar.
    3. Forma dryga matskedar av blandningen till bollar. Doppa köttbullarna i vispat ägg och rulla i ströbröd så stt det täcker.
    4. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna med höga kanter. Lägg i köttbullarna i omgångar och fritera på medelstark värme i 5min, eller tills de fått en djupt guldbrun färg och är genom kokta. Låt köttbullarna rinna av på hushållspapper.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben