Skär fläskfilen i tärningar och rulla bitarna i en halv tsk salt och en nypa vitpeppar. Låt köttet stå i rumstemperatur i 30 min.
Vispa ägget och rör ner vetemjöl och en halv tsk salt till en jämn smet.
Skär parikan i 3 cm stora bitar. Skär ur frukköttet ur annanashalvan och skär det i bitar.
Häll 5 dl matolja i en kastrull och hetta upp på stark värme. Blanda fläcktärningarna med äggsneten och lägg försiktigt i bitarna i den kokande oljan en i taget. Fritera ca 10 minuter tills fläsket antagit en rödbrun färg. Förflytta bitarna till en skål vartefter de är färdiga.
Hetta upp en halv dl matolja i en stekpanna. Tllsätt ketchup och smulad kycklingbuljongtärning och rör om tils smeten kokat upp till en blank, tjock tomatsås. Krydda med socker, 1 halv tsk salt och vinäger. Tillsätt fläsktärningarna. Rör om. Lägg i paprikan och ananasbitarna och rör om i ytterligare någon minut.