Friterad fläskfile i sötsursås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Den är väldigt uppskattad bland släkt och vänner.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 ½ tsk salt
  • 1-2 nypa vitpeppar
  • 1-2 ägg
  • ½ - 1 dl vetemjöl
  • ½ - 1 grön paprika
  • ½ - 1 ananas
  • 5 ½ - 11 dl matolja
  • 1-2 dl ketchup
  • ½ - 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 -2 msk strösocker
  • ½ - 1 msk risvinäger
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilen i tärningar och rulla bitarna i en halv tsk salt och en nypa vitpeppar. Låt köttet stå i rumstemperatur i 30 min.
    2. Vispa ägget och rör ner vetemjöl och en halv tsk salt till en jämn smet.
    3. Skär parikan i 3 cm stora bitar. Skär ur frukköttet ur annanashalvan och skär det i bitar.
    4. Häll 5 dl matolja i en kastrull och hetta upp på stark värme. Blanda fläcktärningarna med äggsneten och lägg försiktigt i bitarna i den kokande oljan en i taget. Fritera ca 10 minuter tills fläsket antagit en rödbrun färg. Förflytta bitarna till en skål vartefter de är färdiga.
    5. Hetta upp en halv dl matolja i en stekpanna. Tllsätt ketchup och smulad kycklingbuljongtärning och rör om tils smeten kokat upp till en blank, tjock tomatsås. Krydda med socker, 1 halv tsk salt och vinäger. Tillsätt fläsktärningarna. Rör om. Lägg i paprikan och ananasbitarna och rör om i ytterligare någon minut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben