Fröiga grahamsbullar

Serverar: 14 portioner

Härliga frallor, fullmatade med nyttiga frön och kärnor.

Ingredienser

  • 3 dl mjölk, 3%
  • 50 g jäst
  • 50 g rumsvarmt smör
  • ½ tsk salt
  • ½ dl brödsirap
  • ½ dl hela linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • ½ dl pumpakärnor
  • 3/4 dl melonkärnor, hackade
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 3½-4 dl vetemjöl
  • Garnering
  • 1 äggvita
  • Pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken fingervarm, ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och lös upp jästen. Klicka i smöret och tillsätt salt och sirap. Blanda ner alla torra ingredienser och arbeta degen kraftigt. Låt den jäsa under bakduk i 45 minuter.
    2. Dela degen i 14 bitar och rulla dem till runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ytterligare ca 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Pensla bullarna med lite vatten och uppvispad äggvita. Strö på pumpakärnor. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem svalna på galler under en bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben