Även om du har ont om tid så är chanserna stora att du hinner baka de här goda och nyttiga muffinsen. Servera dem nygräddade fyllda med cheddarost och skinka.
Ingredienser
4 - 5 dl vetemjöl special
2 tsk bakpulver
1,5 tsk salt
1 dl solrosfrön
2 morötter
50 g smör
2 dl filmjölk
Tillbehör
Muffinsformar
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman mjöl, bakpulver, salt och solrosfrön.
Skala och riv morötterna. Rör ner morotsrivet i mjölblandningen.
Dela smöret i bitar och arbeta in smörbitarna i mjölblandningen så att du får en grynig massa.
Blanda ner filmjölken och rör samman allt till en smidig smet. Fördela muffinssmeten i 8-10 formar.
Grädda morotsmuffinsen ca 15 minuter eller tills de fått fin färg.
Variera muffinsen: Muffins är mycket enkla att variera. Smaksätt grundsmeten och vips så har du en helt ny muffins. Som exempel kan du tillsätta rivet skal och saft av en citron i smeten så får muffinsen en frisk och syrligare smak.
Istället för att servera muffinsen med något tillbehör är det väldigt gott att toppa dem med en färskostglasyr. Gör så här: Blanda 100 g philadelphiaost, 25 g rumstempererat smör, 1 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker och 1 tsk finrivet apelsinskal. Fördela krämen på muffinsen och strö över lite solrosfrön.