Fruktfylld fläskkarre - kotlettrad

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 2 timmar

Måste bara provas

Ingredienser

  • 1 kg kotlettrad
  • Fyllning
  • 10 urkärnade katrinplommon eller 10 blötlagda aprikoser eller 1-2 äpplen i klyftor
  • 1-2 tsk salt
  • 1 krm ingefära
  • 1/2 krm senapspulver
  • Instruktioner

    Skär en djup skåra längs med kotlettradens rygg ben och fyll den med frukt. Gnid in köttet med salt och kryddor. Placera kotlettraden med feta sidan upp i en genom­fuktad lergryta. Häll i en bottenskyla vat­ten. Lägg lock på grytan och ställ in den i ugnen. Sätt den på 200 grader och låt gry­tan stå i 2 tim. Skär loss köttet från benet och skär det i skivor. Lös eventuellt upp skyn som torkat fast med lite hett vatten, sila och servera den som skysås till köttet. Kokt eller bakad potatis och någon kokt grönsak smakar gott till.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben