Fruktkaka med sötpotatis

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

Servera med vispgrädde och strimlat apelsinskal

Ingredienser

  • 675 g tärnad sötpotatis
  • 1 msk smält smör
  • 1½ -2 dl farinsocker
  • 3 ägg
  • 3 msk mjölk
  • 1 msk pressad citron
  • rivet skal av en citron
  • 1 tsk spiskummin
  • 125 g hackad torkad frukt, t ex äpple, päron eller mango
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Smörj en kakform på 18 cm. Koka sötpotatisen mjuk i ca 10 minuter och låt den rinna av. Mosa. Lägg det varma moset i en stor skål och blanda ner smör och socker. Rör tills sockret smält. Rör ner ägg, mjölk, pressad citron, citronskal, spiskummin och torkad frukt. Tillsätt bakpulvret och blanda väl. Häll upp smeten i formen. Grädda i ugnen på 175 grader ca 1-1 1/4 timme. Stjälp upp kakan och låt den kallna på galler. Servera med vispad grädde och strimlat apelsinskal.

    Liknande recept

    4
    1 h 20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben