Frusen cheesecake med choklad, kola och jordnötter

Serverar: 12-14 portioner

Nästan som Snickers! Den här cheesecaken bakar man gärna istället för tårta. 3 goda ingredienser: choklad, salta jordnötter och kolasås .. Mums!

Ingredienser

  • Botten
  • 250 g salta jordnötter
  • ½ burk karamelliserad mjölk, ca 200 g
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 300 g färskost, typ Philadelphia
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g grovriven mjölkchoklad
  • Garnering
  • ½ burk karamelliserad mjölk, ca 200 g
  • Ca 3 msk vispgrädde
  • Salta jordnötter
  • Instruktioner

    1. Lägg 1 dl jordnötter åt sidan och grovhacka resten. Blanda de hackade nötterna med den karamelliserade mjölken i en bunke. Platta ut blandningen i en springform, ca 25 cm i diameter, och låt gärna blandningen gå upp en bit på kanten.
    2. Fyllning: Separera äggen och lägg gulor och vitor i varsin bunke. Blanda ner färskost, socker och vaniljsocker i bunken med äggulor och rör ihop till en jämn smet. Vispa grädden i en annan bunke tills det bildas toppar. Vispa äggvitorna till ett hårt skum (använd en helt ren visp och bunke).
    3. Vänd försiktigt ner äggulesmeten i äggvitan och därefter grädden tillsammans med den grovrivna mjölkchokladen. Fördela smeten över bottnen, täck formen med plastfolie och låt cheesecaken stå i frysen i minst 5 timmar, gärna över natten.
    4. Ta ut cheesecaken 20 minuter före servering och lossa kanterna. Rör ihop karamelliserad mjölk och grädde till en tjock kolasås. Bred såsen över cheesecaken och strö över de sparade nötterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben