Frusen chokladmoussetårta

Serverar: 8 portioner

Tårta

Ingredienser

  • 400 g mandelmassa
  • 4 st ägg
  • 2 msk kakaopulver fett 20%
  • 250 g choklad mörk
  • 3 dl vispgrädde fett 40%
  • 2 dl äggula
  • 2 msk florsocker
  • 2 msk likör söt 24%
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 g.
    2. Blanda mandelmassa, kakao och ägg till en jämn smet i matberedare. Häll smeten i väl smord och bröad form med löstagbar kant.
    3. Grädda 30-35 min. på nedersta falsen.
    4. Låt kakan kallna.
    5. Till moussen: Bryt sönder och smält blockchokladen. Låt den svalna. Vispa grädden, inte allt för hårt.
    6. Vispa gulor och socker pösigt och blanda med grädde, choklad och likör.
    7. Bred moussen över den kalla bottnen och ställ i frysen minst 1 timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben