Frusen chokladmoussetårta
Serverar:
8 portioner
Tårta
Ingredienser
400 g mandelmassa
4 st ägg
2 msk kakaopulver fett 20%
250 g choklad mörk
3 dl vispgrädde fett 40%
2 dl äggula
2 msk florsocker
2 msk likör söt 24%
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 g.
Blanda mandelmassa, kakao och ägg till en jämn smet i matberedare. Häll smeten i väl smord och bröad form med löstagbar kant.
Grädda 30-35 min. på nedersta falsen.
Låt kakan kallna.
Till moussen: Bryt sönder och smält blockchokladen. Låt den svalna. Vispa grädden, inte allt för hårt.
Vispa gulor och socker pösigt och blanda med grädde, choklad och likör.
Bred moussen över den kalla bottnen och ställ i frysen minst 1 timme.
Liknande recept
Frusen chokladmoussetårta
8
Chokladmoussetårta
5
12
1
Frusen rabarbertårta med jordgubbar
4
10
1
Lyxig chokladmoussetårta
5
3 h
8
1
Vit chokladmoussetårta med vanlijkräm
6
Frusen chokladtårta
4
8
1
Chokladmoussetårta med valnötsbotten
5
12-14
2
Chokladmoussetårta med hallon
5
Lindas chokladmoussetårta
8-10
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!