Fuskad kålpudding

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Receptet kom till som snabbmat när barnen var små och maten skulle komma snabbt på bordet.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 - 2 gula lökar
  • 1 l strimlad vitkål
  • Smör till stekning
  • ½ msk sirap
  • ½ msk soja
  • 3 dl köttbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Fräs köttfärsen med lök och vitkål i smöret i en panna som det finns lock till.
    2. Tillsätt sirap och soja efter en stund. När löken börjar bli genomskinlig tillsätts buljong.
    3. Låt alltsammans puttra ihop under lock i 15 min, det ska vara lite blött och kålen mjuk när det är klart.
    4. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera med kokt potatis eller ris, lingonsylt och rivna morötter.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10
    1 h 15 min
    4-5

    Kommentarer (4)

    gudseg 13 september 2011

    Det du lagat är inte kålpudding utan kåljox. vanligt i Bohuslän där jag växt upp, med denna maträtt samt även gett mina barn o nu för min dotter den vidare. KÅLJOX

    netaave 13 september 2011

    Ja det är möjligt men här heter den fuskad kålpudding och lär så förbli ;)

    maggan123 8 februari 2012

    Det va både gott och enkelt att laga, den gör jag fler gånger

    netaave 8 februari 2012

    Ja eller hur, mina barn har tagit med sig det här när dom flyttat hemifrån :) så nu får barnbarnen det också ibland.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben