Fylld aubergine

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 2 medelstora auberginer ca 750 g
  • Fyllning
  • 2 gula hackade lökar
  • 100 g bacon i tärningar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4-5 tomater
  • 1/2- 1 finhackad pepparfrukt
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • riven ost
  • Instruktioner

    Skölj och dela auberginerna på längden. Gröp ur fruktköttet och hacka det. Fräs lök och bacon i lite fett. Lägg i auberginehacket mot slutet. Hacka tomaterna, lägg dem och pepparfrukten i stekpannan. Strö över mjöl, rör om och sjud ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Fördela fyllningen i halvorna, strö över rikligt med riven ost och gratinera i 225 grader tills ytan fått vacker färg och rätten är genomvarm, ca 15 minuter. Servera genast med ett gott bröd eller kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Nonkan 26 januari 2010

    Jättegott!!!

    sphynxxx 12 april 2010

    Fantastiskt gott! Tack för receptet. Jag gjorde mina auberginer utan bacon för att få dem vegetariska. Tillsatte lite extra salt istället, och fräste med en finhackad vitlöksklyfta. Blev helt kanon!

    Relaterade Artiklar

    Gratinerad aubergine
    En urgröpt aubergine fylls med en sås gjord av fruktköttet, lök och...

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Vegetariska recept
    Vegetarisk mat är verkligen gott. Här får ni ett par recept från vå...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben