Fyllda kycklingfiléer inlindade i bacon

Serverar: 6 portioner

Denna kycklingrätt serverade vi på påskafton, Jättegott med en kall sås tex med mango chutney och curry.

Ingredienser

  • 6 kycklingfiléer
  • 1 pkt bacon
  • Fyllning
  • 15-20 marinerade soltorkade tomater
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 msk olivolja eller olja från tomaterna
  • 1 dl chilimarinerade vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Lägg en filé mellan två smörpapper på en skärbräda och banka ut dem med en stekpanna tills de är som platta skivor. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen i en matberedare. Mixa till en grov konsistens. Fördela fyllningen på filéerna och vik ihop dem till paket. Linda baconskivor runt och fäst med en tandpetare. Bryn dem runt om i lite smör tills de fått färg och lägg dem sedan i en ugnssäker form. Hit kan de förberedas. Sätt in i ugnen tills de är genomsteka, ca 20 min.
    2. Servera med klyftpotatis och en kall sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben