Fyllda tomater med kyckling

Serverar: 4 portioner

Läckerheter som serveras med kryddig tomatsalsa till kyckling. Näringsinnehåll per person (ca 350 gram) Energi: 243 kcal Fett: 8,1 gram Protein: 33,1 gram Kolhydrater: 9,8 gram

Ingredienser

  • 4 stora tomater
  • Salsa
  • 4 mellanstora, blandade tomater
  • 1 gul eller röd paprika
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 1 liten bunt basilika
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk olivolja
  • 4 kycklingfiléer
  • Rapsolja
  • Havssalt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Skär toppen av 4 stora tomater och gröp ur dem. Skär topparna i små bitar. Gröp ur resten av tomaterna, skär köttet i bitar och ta bort skalet. Skär paprika, rödlök, vitlök och chili (utan kärnor) i små tärningar och blanda med tomatbitar. Blanda sedan med hackad basilika, vinäger och olja och smaka av med salt och peppar. Lägg lite salsa i de stora tomaterna.
    2. Gnid in kyckling med olja, kryddor, salt och peppar och stek först på hög värme på båda sidor. Pressa citronsaft över kycklingen och låt ”saften” koka upp. Stek färdigt på medelvärme ca 5 minuter. Skär kycklingen i skivor och lägg upp med de fyllda tomaterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Matäventyr i Karibien!
    Maten här bland öarna varierar väldigt mycket. Å ena sidan kan man nju...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben