Fyllig kycklinggryta

Serverar: 2 portioner

Smala veckan recept från Hemmets Veckotidning. Enkelt och gott.

Ingredienser

  • 250 g kycklinglårfiléer
  • 1 gul lök i klyftor
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk smör
  • 1 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk kycklingfond
  • 1-2 krm sambal oelek
  • 2 kvistar färsk rosmarin eller 1 tsk torkad
  • 1-2 msk tomatpuré
  • Salt
  • Tillbehör
  • Kokt ris
  • Haricots verts
  • Instruktioner

    1. Tina frysta filéer, dela dem ev i två bitar.
    2. Bryn kyckling, lök och vitlök i smör i stekpannan eller stekgrytan på medelstark värme. Tillsätt vin, vatten, fond, kryddor och tomatpuré. Salta lätt. Koka sakta under lock tills kycklingen är färdig, ca 15 minuter.
    3. Smaka av och servera med tillbehören.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    flabban 3 juli 2008

    Det blev otroligt god smak på kycklingen av rödvinet, så den här rätten kommer jag att göra fler gånger.

    UllaC 28 augusti 2008

    Hej Lena! Tänkte lägga in just detta receptet, men så att du hade redan gjort det, så jag sparar receptet från dej istället. Ulla

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben