Fyllig soppa av rotfrukter

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Snabblagad, kalorisnål soppa med mycket rotfrukter

Ingredienser

  • 100 g purjolök
  • 200 g fast potatis
  • 100 g morot
  • 100 g palsternacka
  • 100 g rotselleri
  • 125 g kålrot
  • 7 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 citrongräs
  • 75 g fryst romanesco-kål (broccolo) eller broccoli
  • Instruktioner

    1. Skölj och ansa purjolök, skala potatis och rotfrukter. Skiva purjolöken och tärna potatis och rotfrukter ganska smått. Koka upp vattnen med buljongtärningarna. Lägg i lök, rotfrukter och citrongräs. Låt sjuda 5 minuter. Lägg i buketter av romanesco eller broccoli, koka upp och sjud ytterligare 2 minuter. Ta upp citrongräset ur soppan.
    2. Servera soppan med bröd och ost

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (1)

    saxa 21 september 2012

    Mycket god vardagssoppa, kommer att göras fler gånger. Räcker till mer än två personer.

    Relaterade Artiklar

    Koka soppa på en spik
    Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben