Gäddqueneller i vitvinssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En kombination av väl utvalda recept.

Ingredienser

  • Queneller
  • 450 gram gäddfilé
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • Vitvinssås
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl fiskbuljong
  • 2 msk schalottenlök
  • 2 dl vispgrädde
  • citronsaft
  • salt
  • vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Mixa gäddfärsen med salt och peppar, tillsätt ägg och därefter vispgrädden lite i taget. Forma gäddqueneller med en matsked som doppas i kallt vatten. Lägg dem i en låg vid kastrull.
    2. Hacka schalottenlök och glasera den. Koka ihop fiskbuljong, vin och lök. Redusera till hälften och tillsätt sedan grädden, koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med citronsaft, salt och vitpeppar.
    3. Sila såsen och häll den över quenellerna. Koka upp försiktigt och låt det sedan stå och dra i ca 10 minuter.
    4. Servera med pressad potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben