Gambisk kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Har fått det här receptet från en arbetskamrat som kommer från Gambia, den här rätten serverade hon på arbetet en gång, jag arbetar inte där längre, men receptet använder jag än idag. Den tar tid, men vill du korta tiden lite så bryn köttet före.

Ingredienser

  • 1 kyckling (bitar)
  • 2 morötter (slantar)
  • 2 lök (klyftor)
  • 1 röd lök (klyftor)
  • 2 vitlöksklyftor (små bitar)
  • 1 citron
  • 2 dl olivolja
  • tabasco eller annan stark sås
  • vatten
  • salt eller örtsalt
  • peppar
  • 1-2 msk tomatpuré
  • Instruktioner

    Lägg kyckling i marinad bestående av saften från 1 citron, den skall ligga en timme i marinad ca. Fräs lökerna och morötterna mjuka i olja. Lägg sedan i kycklingbitarna, salta ordentligt med örtsalt eller vanlig salt. Skvätt över stark sås. Lägg allt i grytan. Slå på vatten så att det precis täcker. Låt stå o puttra i ca 1 timme, servera ris och sallad till. Den blir godare om den tillagas dagen innan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Nikodemus 11 april 2008

    Jag hittade just det här receptet i kokboken Billiga Matboken. Den heter Yaza, tydligen, och jag blev uppriktigt förvånad över att något som är så billigt och enkelt att göra kan vara så gott. Högsta betyg!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben