Gammalt hederligt långpannebröd

Serverar: 6-10 portioner

Ett riktigt gammalt recept som jag grävt fram i gömmorna.

Ingredienser

  • 12 dl ljummet vatten eller mjölk
  • 1 dl rapsolja
  • 2 pkt jäst
  • 1 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 kg mjöl (vetemjöl, rågsikt, rågmjöl eller dylikt)
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i den ljumma vätskan. Tillsätt olja, salt och socker, och sist mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Häll ut degen i smord långpanna och tryck till, nagga och låt jäsa i 1 timme.
    2. Grädda i 175 grader i 1 timme på nedersta falsen i ugnen.
    3. Låt svalna och skär sen brödet i 6 stora bitar. Man kan byta ut lite mjöl mot havregryn, linfrö och solrosfrö.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 20 min
    32
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben