Garnerade äppelmuffins

Serverar: 12-16 portioner

Mycket lättbakade och läckra är de här. Nästan som små bakelser när de är glaserade och garnerade med det röda bäret på toppen.

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 1½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk grädde
  • Smör eller margarin till formarna
  • Fyllning
  • 2 små äpplen
  • Strösocker
  • kanel
  • Garnering
  • 1½ dl florsocker
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk citronsaft
  • Röda cocktailbär eller andra bär
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker vitt.
    2. Tillsätt äggen ett och ett under omrörning.
    3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten omväxlande med grädden.
    4. Skala och skär äpplena i tärningar. Rör om dem i en skål med socker och kanel i lika delar.
    5. Fyll 1 msk av smeten i varje muffinsform. Formarna måste smörjas väl. Lägg på äppeltärningar och täck med kaksmet, men inte högre upp än ca 2/3 av formen.
    6. Grädda ca 10 minuter i 200-225 grader. Känn efter med en sticka att de är färdiga.
    7. Blanda florsocker, vatten och citronsaft till en smidig smet. Glasera kakorna sedan de kallnat och lägg ett halvt cocktailbär ovanpå varje kaka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sockerfria recept
    Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben