Gazpacho andaluz

Serverar: 4 portioner

Jättegod soppa med massor smak.

Ingredienser

  • 2 röda paprikor
  • 2 gröna paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 4 gula eller gröna tomater
  • 4 röda, mogna tomater eller 250 g cocktailtomater
  • 2 limefrukter
  • 2 gurkor
  • 1 l tomatjuice
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Tabasco
  • 0,5 knippa koriander
  • Instruktioner

    1. Rensa och skölj paprikor och tomater. Ta bort kärnorna i tomaterna eftersom kärnorna ger en syrlig smak som inte är positiv i den här soppan. Lägg ett par små cocktailtomater åt sidan för garnering precis före serveringen.
    2. Riv limefrukterna och pressa ur saften och blanda i paprikorna. Skala gurkorna och skrapa ur kärnorna. Spara lite paprika till garnering.
    3. Mixa sedan paprika, tomat och gurka tillsammans med en skvätt tomatjuice. Passera därefter masssan genom en sil om du önskar en fin konsistens. Tillsätt resten av tomatjuicen och fräs de finhackade vitlöksklyftorna tills de avger doft utan att ta färg. Lägg hacket i soppan och smaka av med salt, peppar och tabasco.
    4. Den här soppan serveras iskall med kokt lägg, hackad paprika, finklippt koriander och vitlöksrostade brödkrutonger till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    En smak av Spanien!
    Paëlla, gazpacho, tapas... Spanjorerna gör en massa god mat, idag får...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben