GI - Varm sallad med biff, granatäpple och helt vete

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Näringsvärde per portion: Energi: 449 kcal Kolhydrater: 56 g Protein: 37 g Fett: 8 g

Ingredienser

  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk rapsolja
  • 5 dl matvete
  • 1 l vatten
  • 500 g mager strimlad biff
  • 1 st aubergine, medelstor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1 msk soja, japansk eller brasiliansk
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk rapsolja
  • 5 kvistar bladpersilja
  • 1 st granatäpple
  • Instruktioner

    1. Fräs rapsolja spiskummin, gurkmeja, salt och tomatpuré i en kastrull, tillsätt helt vete och fräs det till det blir varmt, häll över vatten och låt allt koka ca 40 minuter.
    2. Strimla biffen och skär aubergine i bitar. Småkoka auberginebitarna mjuka i tomatpuré och vatten, vitlök och soja tills de blir mjuka. Lägg åt sidan.
    3. Häll lite rapsolja pannan och stek den strimlade biffen.
    4. Plocka ur kärnorna ur granatäpplet.
    5. Blanda sedan biff med aubergine och det färdigkokta vetet. Strö över grovhackad persilja och granatäppelkärnor och servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Yamas 3 februari 2010

    Kolhydrater: 56 g per portion men för att kallas GI ska det väl vara max 40 g per dag..?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben