Glace med plommon

Serverar: 4 portioner

Denna glace passar bäst till kyckling och fläskkött, spara hälften och blanda med cremefraiche så har ni en god grillsås.

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • 3 dl vatten
  • 1 kycklingbuljong tärning
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 1 urkärnad och hackad spansk peppar
  • 200 g urkärnade hackade plommon
  • 1-2 msk maizenamjöl till redning
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Smält sockret till en ljus karamell. Tillsätt alla ingredienser utom mjölet och koka i 10 minuter.
    2. Mixa glacen till en slät sås med en handmixer. Rör ut mjölet i 2 msk vatten och red glacen till en simmig konsistens. Smaka av med salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben