Glöggchokladmousse med kryddrostade pecannötter

Serverar: 4-6 portioner

En len och lätt chokladmousse med tydlig glöggsmak som toppas med knapriga, kanderade nötter :-D

Ingredienser

  • Mousse
  • 4 dl Arla vispgrädde
  • 1 dl glögg
  • 125 g mjölkchoklad
  • Rostade nötter
  • 100 g pecannötter
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk smör
  • 1 krm kardemumma
  • 1 krm kanel
  • 1 krm ingefära
  • Instruktioner

    1. Koka upp 1½ dl av grädden och all glögg. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i blandningen. Tillsätt resten av grädden och låt svalna.
    2. Sätt ugnen på 150°.
    3. Rosta nötterna i övre delen av ugnen ca 5 min.
    4. Lägg dem i en varm stekpanna och tillsätt florsocker. Låt det smälta och få fin färg.
    5. Häll upp på bakplåtspapper och bryt isär när det svalnat. Vispa upp moussen och fördela i portionsskålar.
    6. Toppa med rostade nötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Designgal 21 november 2010

    Tillsätter man smöret, kardemumman, ingefäran och kanelen i den varma stekpannan med florsockret och nötterna?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben