God Blomkålssoppa

Serverar: 4 portioner

En väldigt god soppa med lite annorlunda tillbehör, receptet kommer från tvprogrammet Köket i TV4

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud, ca 600 g
  • 1 gul lök
  • smör
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 8 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • ½ krm cayennepeppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Tillbehör
  • 2 skivor vitt bröd
  • 75 g rökt renkött eller annat rökt kött
  • 1 dl hackad persilja
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Skär blomkålen i bitar men spara ca 2 dl små buketter till garnering. Skala och hacka löken. Fräs den och blomkålen i smöret i en gryta. Tillsätt buljongtärning, vatten och salt. Låt det koka i ca 15 minuter. Mixa blomkålen med lite av kokspadet till en slät puré. Häll tillbaka det i grytan. Späd med buljongen och tillsätt grädden. Smaksätt med cayennepeppar, vinäger och salt.
    2. Rosta brödet. Skär det och köttet i tärningar. Blanda det med persiljan. Råstek blomkålsbuketterna i oljan i någon minut så de blir krispiga. Blanda ner krutongblandningen som serveras bredvid soppan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    barrtall 9 september 2012

    Väldigt god och lätt att göra

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben