Goda grahamsbullar

Serverar: 16 portioner

Lätta att baka och jättegoda.

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 1 dl farinsocker
  • 1 gnutta salt
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 9-10 dl vetemjöl
  • 50 gr jäst
  • 1 ägg
  • 1/2 dl olja
  • Instruktioner

    1. Blanda upp jästen med det ljumma vattnet , tillsätt farinsocker, salt, ägg och olja. Blanda ner mjölet till en fast deg. Låt jäsa 40 min i bunken.
    2. Baka ut till 16 runda bullar som kavlas ut till en platt rundel. Jäs ytterligare i 40 minuter.
    3. Grädda i ugn 10-12 minuter på 175 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Johnnie 21 mars 2011

    Jättegoda och mjuka bullar, smular inte trots att dom varit frysta. En klar5:a

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben