Goda Laxen

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Laxen hör påsken till tycker jag. Här en god variant som kan ätas på påsken eller närhelst man är sugen på en saftig laxrätt.

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 50 g margarin eller smör
  • 4 msk hackad dill
  • 4 msk hackad purjolök
  • 4 msk majonnäs
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg laxen med skinsidan nedåt i en smord ugnsform. Salta och peppra fisken lätt. Smält margarinet i en kastrull. Blanda ner majonnäs, dill och purjolök.
    2. Häll den varma blandningen över laxen och ställ in i ugn ca 200 grader i ca 20 min så att fisken är genomstekt men inte blir torr.
    3. Servera med kokt potatis, kokt färsk sparris och kokt broccoli samt en sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pastasallad
    Pastasalladen är en av våra absoluta picknickfavoriter. I sin enkelhet...

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben