Goda Limpor

Serverar: 6 portioner

Vår familjs favorit, lätt och faktiskt roligt

Ingredienser

  • 1 liter Vatten
  • 2 pkt jäst
  • 2 tsk salt
  • 500 g farin
  • 4 ägg
  • ca 2 kg råg/vetemjöl
  • 1 - 2 msk brödkrydda
  • Till pensling varmt kaffe
  • Instruktioner

    Värm vattnet ca 37gr, blanda alla ingredienser i bunke. Jäs till dubbel storlek dela i 6 bitar, och forma dem till limpor. Låt jäsa på bakplåtsklädda plåtar, nagga dem och grädda dem längst ned i ugnen 170gr ca 35 min. Pensla direkt de har kommit ut med varmt kaffe

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1
    5
    1 h 30 min
    2
    4

    Kommentarer (1)

    liem 29 mars 2009

    Tack för ett gott bröd recept, har bakat det många gånger nu och ungarna älskar det.

    Relaterade Artiklar

    Dags för lingon!
    De lingon som mognar först kallas rålingon och är särskilt rika på...

    Nyheter
    Det händer mycket nytt på matfronten just nu. Här kan du läsa om ny...

    Sanningen
    Jag har tidigare skrivit om det svenska brödet – visst har du väl refl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben