Goda limpor

Serverar: 2 portioner

Dotterns favoritbröd

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 1 dl flytande margarin
  • 5 dl lättmjölk
  • 2 tsk salt
  • 1 dl ljus brödsirap
  • 1 msk brödkryddor
  • 9 dl rågsikt
  • ca 7 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Värm mjölk och margarin till 37 grader. Lös upp jästen i mjölk/margarin. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig. Jäs 30 minuter.
    2. Knåda degen och forma två limpor. Nagga dem med sticka eller gaffel. Jäs 40 minuter.
    3. Pensla limporna med sirapsvatten. Grädda i 200 grader ca 35 minuter. Pensla ev. igen. Svalna på galler under duk.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1
    5
    1 h 30 min
    2
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Dags för lingon!
    De lingon som mognar först kallas rålingon och är särskilt rika på...

    Nyheter
    Det händer mycket nytt på matfronten just nu. Här kan du läsa om ny...

    Sanningen
    Jag har tidigare skrivit om det svenska brödet – visst har du väl refl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben