Goda Pastan

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 20 minuter

En pastarätt jag ofta återkommer till.

Ingredienser

  • 250 g bandspagetti
  • 1 grillad kyckling
  • 1 stor purjolök
  • 400 g räkor med skal
  • 2½ dl grovt riven ost
  • Sås
  • 1 fiskbuljongtärning
  • Räkskalen
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk smör
  • ½ tsk curry
  • ½ tsk Piffi allkrydda
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och spara skalen. Koka skalen och buljongtärningen i 3½ dl vatten i 5 minuter. Ta loss kycklingköttet och skär i mindre, jämna bitar.
    2. Koka spagettin och bred ut i en smord eldfast form. Strimla purjon och stek den lätt. Fräs curryn i smöret och späd med buljongen, vinet mjölken och grädden. Låt sjuda till stuvning. Späd med mer grädde om den blir för tjock.
    3. Blanda ner kycklingen och purjon.
    4. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg räkorna ovanpå spagettin. Slå över såsen och lägg till sist på den rivna osten. Gratinera i 20 minuter.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pasta carbonara
    En av de italienska pastarätter vi i Sverige kan det italienska namnet...

    Pasta med grönsakssås
    Grönsakssåsen är inspirerad av det sydländska köket och består av z...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben