Godaste Fisken

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Detta är en fiskfilérätt, som bara smälter i munnen och får drömmarna om ljummig sommarkväll att blomstra.

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé av ex. kolja eller rödspätta
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 1 dl vitt vin
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1/2 dl hackad bladpersilja
  • 1/2 tsk dragon
  • 2 msk honungssenap
  • 2 dl mellangrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala och finhacka löken och lägg den i botten på en smord form. Lägg på fiskfiléerna, salta och peppra och häll på vinet. Sätt in formen i ugnen 10 minuter. Hacka under tiden persilja och blanda den med dragon, senap och grädde. Häll blandningen över fisken och grädda ytterligare 5 minuter.
    2. Servera med bräserad morot, selleri och kokt nypotatis.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lär dig laga god fisk
    Fisk, tillagad på rätt sätt, är bara såå gott! Tyvärr är det många...

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Japansk matlagning
    Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben