Gös i vitvinssås med sparris- och morotsstänger

Serverar: 6 portioner

Servera gärna med pressad potatis som lätt suger upp den goda såsen.

Ingredienser

  • 6 små gösfiléer à cirka 150 g
  • 3 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 ½ fiskbuljongtärning
  • Salt
  • Kajennpeppar
  • 2 krm strösocker
  • Några kvistar fransk dragon
  • Sparris och morotsstänger
  • 400 g grön sparris
  • Vatten
  • Salt
  • 6 morötter
  • Instruktioner

    1. Skär bort den ofta torra basen på färsk sparris och sjud den i saltat vatten tills den är knappt mjuk. Koka upp vatten med salt till morötterna. Skala och grovstrimla dem. Sjud dem knappt mjuka i puttrande vatten.
    2. Smält smöret i en låg, vid kastrull, rör i mjölet och späd med vatten, vin och grädde. Koka upp under omrörning och sänk värmen. Smula i buljongtärning och låt såsen sjuda under omrörning. Smaka av med salt och kajennpeppar, samt en nypa socker. Grovhacka dragonen och vänd i den.
    3. Lägg hälften av fisken i den sjudande såsen och låt puttra under lock cirka 5 minuter, tills den är genomkokt. Ta upp med hjälp av hålslev och stekspade och lägg på serveringsfat eller direkt på tallrikar. Håll varmt under folie medan resten av fisken får sjuda.
    4. Servera fisken med såsen, grönsakerna och gärna pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben