Gös med tapenade och zucchini

Serverar: 4 portioner

Det här är en perfekt fiskrätt för nybörjarfiskkocken. Det är bara att rulla ihop fisken med fyllningen, sedan sköter rätten sig själv i ugnen, där den blir milt och fint tillagad.

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • ½ dl torrt vitt vin
  • 600 g gösfilé
  • 1 dl färdigköpt eller hemlagad tapenade
  • Ca ½ zucchini, gärna både gul och grön
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svart- eller vitpeppar
  • Till servering
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Ringla lite olivolja i en ugnssäker form. Häll på vinet.
    3. Dela gösfiléerna på längden, ta bort benen. Bred på tapenade och rulla ihop filéerna. Skölj zucchinin och hyvla den på längden med en osthyvel. Rulla ihop och ställ jämte fiskrullarna i formen i ett vackert mönster. Salta och peppra.
    4. Tillaga mitt i ugnen i 15-20 minuter tills fisken är precis klar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben