Gott mos med tomatröra och lammfilé
Saftig lammfilé som serveras med ett mos gjord på mandelpotatis, rotselleri och vitlök samt en tomatröra med rosmarin och vitlök.
Ingredienser
600 g lammfilé
Salt
Peppar
Smör till stekning
Mandelpotatismos
1 kg mandelpotatis
100 g rotselleri i små bitar
3 dl mjölk
2 msk smör
1 dl grädde
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk olivolja
Salt
Malen vitpeppar
Tomatröra
250 g körsbärstomater
1 kvist färsk rosmarin
2 vitlöksklyftor
½ d olivolja
Salt
Peppar
Instruktioner
- Börja med moset. Skala och koka potatis och selleri mjukt i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet. Koka upp mjölk, smör, grädde, vitlök och olivolja, låt allt koka samman 3-4 minuter.
Pressa potatisen och sellerin. Blanda ner den varma mjölkblandningen lite i taget till ett smidigt mos.
Vispa moset fluffigt med en ballongvisp. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Salta och peppra köttet och bryn det runtom på medelvärme i smör. Lägg i en ugnsfast form och efterstek i 150 graders varm ugn 7-10 minuter. Vira in köttet i aluminiumfolie och låt vila ca 7 minuter.
- Halvera tomaterna och lägg dem i en liten eldfast form och blanda med hackad rosmarin, skivade vitlöksklyftor och olivolja. Salta och peppra och baka i 200 graders varm ugn ca 10 minuter.
- Skiva upp köttet och servera med moset och tomatröran.
Liknande recept
Kommentarer (0)