Gott mos med tomatröra och lammfilé

Serverar: 4 portioner

Saftig lammfilé som serveras med ett mos gjord på mandelpotatis, rotselleri och vitlök samt en tomatröra med rosmarin och vitlök.

Ingredienser

  • 600 g lammfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • Mandelpotatismos
  • 1 kg mandelpotatis
  • 100 g rotselleri i små bitar
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Tomatröra
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ d olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med moset. Skala och koka potatis och selleri mjukt i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet. Koka upp mjölk, smör, grädde, vitlök och olivolja, låt allt koka samman 3-4 minuter. Pressa potatisen och sellerin. Blanda ner den varma mjölkblandningen lite i taget till ett smidigt mos. Vispa moset fluffigt med en ballongvisp. Smaka av med salt och vitpeppar.
    2. Salta och peppra köttet och bryn det runtom på medelvärme i smör. Lägg i en ugnsfast form och efterstek i 150 graders varm ugn 7-10 minuter. Vira in köttet i aluminiumfolie och låt vila ca 7 minuter.
    3. Halvera tomaterna och lägg dem i en liten eldfast form och blanda med hackad rosmarin, skivade vitlöksklyftor och olivolja. Salta och peppra och baka i 200 graders varm ugn ca 10 minuter.
    4. Skiva upp köttet och servera med moset och tomatröran.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    10
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben