Gräddstuvad persilja

När man får en stor skörd persilja eller kan köpa en fin bladpersilja i sin livsmedelsbutik så kan man passa på att göra den här lite annorlunda rätten, jag lovar att smaken kommer att överraska, det smakar jättegott!

Ingredienser

  • 200 g persilja
  • 4 dl grädde
  • Vatten
  • Salt
  • Peppar
  • 20 små krustader
  • Instruktioner

    Repa av bladen från stjälkarna på persiljan och förväll bladen i vattnet i 2-3 minuter. Låt persiljan rinna av och finhacka den sedan. Reducera grädden tills den är krämig och trögflytande. Blanda ner persiljan i grädden och krydda. Skeda upp stuvningen i krustaderna och servera som tillbehör till en god kötträtt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Klassiska rätter och deras namn
    Den klassiska restaurangmaten är en del av vår historia. I Sverige...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben