Gräddstuvad purjo till rökt fisk

Serverar: 4 portioner

Denna gräddkokta purjo är ett suveränt tillbehör till alla typer av rökt fisk och även perfekt till kassler.

Ingredienser

  • 1 hel purjolök
  • 3 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Snitta och skölj purjolöken noga. Strimla den fint och lägg den i en stekpanna eller en låg vid kastrull tillsammans med grädden. Koka upp alltsammans och låt det småputtra i 5–6 minuter eller tills grädden tjocknat och purjon mjuknat. Krydda med salt och peppar och servera tillsammans med fisk och nykokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    The_mama97mia 27 september 2009

    Så enkelt, så gott. Jag var ju tvungen att förgylla liljan, hade i lite grönsaksbukljong (fond) o kokte med lite strimlad röd paprika. Mkt gott tillbehör även till stekt fisk, jag älskar purjo jag. Tack vännen för grundidén!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben