Enkla bullar att baka, men görs i två steg genom att du skållar grahamsmjölet med hett vatten under den första dagen.
Ingredienser
1:a dagen skållning
3 dl grahamsmjöl
3 dl kokande vatten
2:a dagen
50 g margarin
3 dl mjölk
50 g jäst
1 ½ tsk salt
1 kkp russin
2 msk sirap
5 dl grovt rågmjöl
4-5 dl vetemjöl
Instruktioner
- Första dagen blandar du 3 dl grahamsmjöl med att hälla över 3 dl kokande hett vatten. Detta kallas för skållning. Rör om och täck med en bakduk tills nästa dag.
- Tillsätt övriga ingredienser under dag 2 och arbeta ihop till en fast deg. Låt degen jäsa i 45-60 minuter i bunken.
- Knåda degen bara så att gasblåsorna pressas ner.
- Delas i 20 bitar/bullar. Lägg på smord eller bakpappersklädd plåt.
- Jäs i 30 minuter.
- Gräddas i 225 grader i ca 10 min.
Liknande recept
Kommentarer (0)