Grahamsbullar

Serverar: 20 portioner

Enkla bullar att baka, men görs i två steg genom att du skållar grahamsmjölet med hett vatten under den första dagen.

Ingredienser

  • 1:a dagen skållning
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 3 dl kokande vatten
  • 2:a dagen
  • 50 g margarin
  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 kkp russin
  • 2 msk sirap
  • 5 dl grovt rågmjöl
  • 4-5 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Första dagen blandar du 3 dl grahamsmjöl med att hälla över 3 dl kokande hett vatten. Detta kallas för skållning. Rör om och täck med en bakduk tills nästa dag.
    2. Tillsätt övriga ingredienser under dag 2 och arbeta ihop till en fast deg. Låt degen jäsa i 45-60 minuter i bunken.
    3. Knåda degen bara så att gasblåsorna pressas ner.
    4. Delas i 20 bitar/bullar. Lägg på smord eller bakpappersklädd plåt.
    5. Jäs i 30 minuter.
    6. Gräddas i 225 grader i ca 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben