Grahamsbullar

Serverar: 20 portioner

Goda frukostbullar med graham och rågflingor.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten 37°
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 1 dl rågflingor
  • 8 dl grahamsmjöl
  • ca 4 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    Rör ut jästen med vattnet. Arbeta ihop resten till en smidig deg. Knåda, täck och jäs 30 minuter.Knåda degen väl. Rulla ut två längder och dela varje längd i 10 bitar. Rulla runda bullar och ställ dem på en plåt med bakpapper. Täck med bakduk och jäs 20 minuter.Värm ugnen till 250°. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Pensla bröden med hett vatten när de kommer ut ur ugnen och låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    EowynUndomiel 14 februari 2009

    Ska prova dessa nu i veckan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben