Gratinerad biff med sparris

Serverar: 6 portioner

Stort mer än en timme ska det inte behöva ta att laga till det här. Mört och fint kött måste det vara till den här rätten. Det lönar sig att kosta på de bästa bitarna.

Ingredienser

  • 6 skivor entrecote eller utskuren biff
  • 2 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 burk grön sparris
  • Sås
  • 2-3 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 2 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Bryn fettet väl och stek biffarna 1-3 minuter på varje sida.
    2. Krydda och lägg över köttet på ett gratängfat. Vispa ur stekpannan med ett par msk hett vatten och häll skyn vid sidan om biffarna.
    3. Vispa grädden till lätt skum och rör i äggulan och osten. Smaka av med kryddorna och bred såsen i en sträng över köttet.
    4. Ställ in fatet några minuter under grillen tills gratängen fått lite färg, ca 5 minuter.
    5. Värm sparrisen och garnera fatet med den till serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Bappi 16 november 2008

    Mmmm underbart gott och min man sitter med ett saligt flin på sina läppar :-)

    berggrenskan 4 februari 2009

    Vad roligt att hitta detta recept här. Har varit en stående rätt hos oss i flera år när vi vill laga någor riktigt gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben