Gratinerad frukt

Serverar: 8 portioner

Mumsig efterrätt

Ingredienser

  • 3 syrliga äpplen
  • 2 stora päron
  • 1-2 papaya
  • 200 g vindruvor
  • 8 skivor färsk eller konserverad ananas
  • 4 msk sherry, portvin eller 1 1/2 dl cider
  • 200 g vit choklad
  • 2 dl Vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Skala, kärna ur och skär frukten i cm-stora bitar och druvorna i halvor. Blanda alltsammans i en skål. Tillsätt starkvin eller cider. Låt stå kallt och dra någon timme.
    2. Sätt ugnen på 250°. Smält den vita chokladen tillsammans med grädden. Sjud tills det blir simmigt. Fördela frukten i ugnssäkra portionsformar. Häll över chokladsås. Gratinera högt upp i ugnen, 3-5 min.
    3. Servera gärna en spröd kaka eller mandelflarn till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Hummer
    Hummern är verkligen ett skaldjur med hög lyxfaktor. Den lever på klip...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben